
Rødspette er nydelig å helsteke i panna, på grillen eller i ovnen med skinn og hale. Primus funker også. Det går fort å steke fisken, og de ferdigstekte kan godt ligge mens du steker ferdig de andre – gi dem gjerne en liten svingom i pannen rett før servering. Her har vi brukt rødspette, men det finnes hele 16 ulike flyndrefisk i Norge – velg den du får tak i. Spiser du denne ute, er det lurt å lage brokkolisalaten hjemme. Vi har brukt rømme, men du kan gjerne velge yoghurt for en lettere variant.
4 små rødspetter e.l.
2 brokkoli
4 dl rømme eller yoghurt
1 ½ dl tørkete tranebær eller rosiner
2 små rødløk
1 hvitløksfedd
1 sitron
salt
pepper
alternativt litt mel
olje
smør
Skyll brokkoli og skjær i små buketter, vi liker godt å skjære bukettene i skiver. Stilken kan du skjære i halve skiver. Kutt løk og bland brokkoli, løk, tranebær og rømme i en stor bolle. Smak til med en skvis sitron, salt og pepper.
Skyll rødspettene og skjær bort finnene. Klapp fisken tørr med litt papir. Ha på salt og pepper, og vend gjerne i mel.
Stek i olje og smør på høy varme i pannen, sammen med et knust hvitløksfedd. Det går fort, ett par minutter på hver side er nok.
Server med brokkolisalat og en sitronbåt for å skvise over fisken.
Denne oppskriften er laget slik at den egner seg like godt til å lage ute på tur med stormkjøkken som på kjøkkenbenken. God tur og god appetitt!
Oppskrift fra RenMat.no