Ukens delikatesse!

Facetune_02-11-2021-13-19-00.heic

01.11.21 - 07.11.21

Ost u. 44

St. Pål, Rueslåtten ysteri

St. Pål er en fast rødkittost laget på ku- og geitemelk. En flott lett gulaktig ost med vasket skrope og små urgelmessige hull.

 

Mye karakter i smaken som er kraftig og med lang ettersmak. Upastaurisert.

Lagret minimum 6 måneder

Ord : 785,-

- 30%

Brie de Meaux butikk.jpg

15.09.21 - 21.09.21

Ost u. 38

Brie

Brie de Meaux Dongé AOP

Kongen blant brier. Fra Ille de France øst for Paris.

Familien Dongè har i tre generasjoner utviklet og perfeksjonert deres brie.

Den utvalgte råmelken, omsorgen i modningen og lidenskapen for tradisjoner er hemmeligheten bak denne utsøkte osten.

Den har en hvit farge med rødlige nyanser, bløt kremet konsistens og en fantastisk smak.

Kombinasjonen av disse egenskapene har gitt osten en rekke gullmedaljer.

En kraftig brie med hint av sopp og skogbunn.

Kjent som en ypperlig dessertost og kan brukes som forrett, til ostesmørbrød, til snitter, canapeer, eller på ostebordet. Den gjør seg godt med usaltet kjeks eller loff sammen med ostemarmelade.

Ord : 490,-

- 30%

Pyrenees.jpg

31.08.21 - 07.09.21

Ost u. 36

Pyrenees Bethmale, Chèvre

Laget kun på geitemelk, rund og mild smak med deilig sødme i ettersmaken. Like god på brødskiven som på ostefatet! 

Ord : 699,- pr. kg

- 30%

Pyrenees.jpg

20.09.21 - 28.09.21

Ost u. 40

Pyrenees bethmale chevre

Laget kun på geitemelk, rund og mild smak med deilig sødme i ettersmaken. Like god på brødskiven som på ostefatet! 

Ord : 699,-

- 30%

Morbier.jpg

07.09.21 - 14.09.21

Ost u. 37

Morbier

En halvfast ost laget på upasteurisert melk fra kuer som går i Jurafjellet, Frankrike.

Morbier er en kremet ost, full av sødme og saltpreg fra ostens naturlige skorpe.

 Den ble tradisjonelt laget av halvparten morgenmelk og halvparten kveldsmelk. Askestripen i midten kommer fra vinstokkene og ble lagt på som beskyttelse frem til neste melking. I dag er asken kun brukt ut i fra hensyn til tradisjon mer enn smak og beskyttelse.

Ord : 579,-

- 30%

Morbier.jpg

23.08.21 - 30.08.21

Ost u. 35

Morbier

En halvfast ost laget på upasteurisert melk fra kuer som går i Jurafjellet, Frankrike.

Morbier er en kremet ost, full av sødme og saltpreg fra ostens naturlige skorpe.

 Den ble tradisjonelt laget av halvparten morgenmelk og halvparten kveldsmelk. Askestripen i midten kommer fra vinstokkene og ble lagt på som beskyttelse frem til neste melking. I dag er asken kun brukt ut i fra hensyn til tradisjon mer enn smak og beskyttelse.

Ord : 579,-

- 30%

Pecorino.jpg

20.09.21 - 28.09.21

Ost u. 39

Peccorino

PECORINO FIORE SARDO D.O.P fra Sardinia.

Produsert av sauemelk. Melken blir oppbevart i rom som varmet opp ved hjelp av vedfyring. Røyken fra dette gir osten en litt røykepreget aroma. Osten har også en lett søtlig smak som er karakteristisk for fåremelk.

Etter at osten er formet, blir den tørrsaltet i motsetning til andre Fiore Sardi som også legges i saltlake.

Deretter smøres den inn med en blanding av sauegjeter og olivenolje før den modnes i 6 mnd.

Nydelig å spise som den er, til avrunding av sauser, pasta, pizza eller salater.

Ord : 599,-

- 30%

Morbier.jpg

07.09.21 - 14.09.21

Ost u. 37

Morbier

En halvfast ost laget på upasteurisert melk fra kuer som går i Jurafjellet, Frankrike.

Morbier er en kremet ost, full av sødme og saltpreg fra ostens naturlige skorpe.

 Den ble tradisjonelt laget av halvparten morgenmelk og halvparten kveldsmelk. Askestripen i midten kommer fra vinstokkene og ble lagt på som beskyttelse frem til neste melking. I dag er asken kun brukt ut i fra hensyn til tradisjon mer enn smak og beskyttelse.

Ord : 579,-

- 30%

Hver onsdag legger vi ut et nytt ukestilbud fra vår delikatesse avdeling.

 

Tilbudet gjelder en uke fra onsdag/ så langt beholdningen rekker.