top of page
Søk

Pannestekt lange med hollandiase, beter og kantareller.

Til 4 porsjoner


Lange

180 g langeloin uten skinn

salt og pepper

stekeolje

smør

sitron


Hollandaise 200 g smør

4 eggeplommer

1 ts sennep

1 ss eplecider-eddik salt


Beter 1 bunt store beter

1 ss smør

1 ts eplecider- eddik

1 ss finhakket persille


Dryss litt grovt salt på kjøttsiden til langen og la den ligge med saltet i miinst 20 minutter. Ha beter i en gryte og kok opp til de er møre. Dra av skallet, kutt i fine biter og ha i en gryte sammen med 1 ss smør og en ts eddik. Bland sammen og hold varmt til servering. Bland inn finhakket persille rett før servering. Ha 200 g smør i en gryte og kok til det er gyllent. La smøret kjøle seg litt. Ha eggeplommene, 1 ss eddik og sennep i en bolle over kokende vann. Trekk gryten til siden slik at vannet ikke koker. Pisk eggemiksen luftig og spe inn brunet smør til du får en tykk hollandaise. Smak til med salt og sitronsaft.

Varm opp stekepanne til middels høy varme og stek langen på skinnsiden til den er gylden. Tilsett smør, snu fisken og skru ned varmen. Stek ca like lenge på den andre siden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Brun kantarellene med smør i en panne og stek lett gyllen. smak til med salt.


Oppskriften er delt fra Smak av kysten og Mat Fra Norge


bottom of page