Det er lett å panere hysefilet.
700g hysefilet ½ ts pepper 1 ts salt 4 ss hvetemel 75-100 g panko /brødrasp 2-3 egg Nøytral olje til steking
1. Skyll fisken i kaldt vann og ta bort alle bein (vi kan fjerne de før deg i butikken hvis du ønsker). Tørk deretter fisken godt med kjøkkenpapir og del dem i passende serveringsstykker. Krydre fiskestykkene med salt og pepper.
2. Visp egg i en vid bolle/skål. Bland mel, salt og pepper i en annen vid bolle/skål, og ha panko/ brødsmuler i en tredje.
3. Vend hysebitene først i melblandingen slik at de er helt dekket av mel, og ha de deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper de oppi panko/brødsmulene slik at bitene har et jevnt lag over det hele.
3. Forvarm en stekepanne til medium varme og ha i nøytral olje. Stek de panerte fiskebitene til de er gylne på alle sider. Det tar omtrent 2-3 minutter på hver side.
Server fisken umiddelbart og server med det tilbehør du måtte ønske. Feks. Remulade, ovnsbakte grønnsaker og poteter.
