top of page
Søk

Stekt brosme med grønnsaksfrikasseBrosme er i sesong og vi deler derfor en oppskrift fra Smak av kysten vi liker veldig godt! Hos oss får du kjøpt fersk brosme slik du vil ha den, spør oss om å filitere, enten med eller uten skinn, om du ønsker fjerner vi fiskebeinene også.


ca. 600 g brosmefilet 1 liten neve persille

1 neve havsalt 3 stk. stjerneanis

1/2 bunt selleri 10 stk. korianerfrø

2 stk. gulrot 10 stk. hel pepper

2 stk. sjalottløk 250 g usaltet smør

1 stk. purreløk zest og saft av 2 stk. sitron

2 fedd hvitløk salt

1/2 bunt gressløk olivenolje


1. Smelt ca. 50 g av smøret i en kjele, tilsett krydderet og fres i ca. 10 minutter. 2. Kutt grønnsakene i ønsket fasong, og fres dem i smøret. Begynn med løken, tilsett deretter gulrot og så selleri. Purreløken tilsettes til slutt. Grønnsakene kan tilpasses etter hva som er i sesong. 3. Tilsett ca. 5 dl. vann, kok opp og trekk av pannen.

4. Fisken saltes med havsalt i ca. 20 minutter, før den skylles godt og tørkes.

5. Stek fisken i olje på høy varme i ca. 3 minutter. Når den har fått jevn og fin farge, sett varmen ned til halvparten. Tilsett en liten klatt med smør, og snu fisken. Øs smøret over fiskestykket til en er ferdig stekt, i ca 3 minutter til.

6. Ved servering varmes grønnsaksmiksen opp igjen og det resterende smøret røres inn. smak til med finkuttede urter, sitron og salt. Dryss over litt olivenolje og server.


Velbekomme, hilsen gjengen på Fjellskål!

bottom of page